SH1 Students Discovered Themselves Through Outbound Challenges

Pada tanggal 15 September 2018, siswa PrimeOne kelas X pergi ke Medan Country Club (MCC) yang berlokasi di Pancur Batu yang dapat ditempuh dalam waktu 40 menit dari sekolah.

Selama kegiatan berlangsung, kekuatan fisik dan mental siswa diuji. Mereka diberi tantangan untuk melewati rintangan yang telah disediakan oleh panitia. Dengan bantuan dan pengawasan wali kelas, guru, serta pelatih berpengalaman, para siswa dapat menyeberang melalui  jembatan tali, melakukan flying fox, dan trekking di hutan.

Diharapkan dengan mengikuti kegiatan ini, para siswa dapat mengatasi rasa takut mereka dan termotivasi untuk lebih memperhatikan keseimbangan alam sekitar.

On September 15th, 2018 the PrimeOne SH1 students went to Medan Country Club (MCC) outbound located in Pancur Batu, a 40-minute drive from our PrimeOne School South Building.

During the field trip, students physical and mental strength was tested. They were given challenges to pass the obstacle tracks provided by the committee. With the help and supervision of the homerooms, teachers, as well as the experienced trainers, the students dealt with the rope bridge crossing, flying fox challenge, jungle trekking, and net climbing.

It is hoped that by joining this field trip, students were challenged to overcome their fear and were encouraged to put more concern on the well-being of the nature.