News Slider

To cope with global competition, educational institutions should prepare their students’ academic and non-academic competence. One of the important factors to realize that target is broadening horizon and self-independence. An old saying says, “the longer you walk, the more you see and the longer you live, the more experience you earn”. Perhaps the saying goes with the purpose of the Student Exchange Program.
One of PrimeOne students,  Annisa Alifia, must have been happy to have joined the program for a year in Italy. Fortunately, on April 4th, 2017 PrimeOne School students welcomed two foreign students, who are now joining the Student Exchange Program in Indonesia. Hanne Hanseel is from Belgium and Eugenio Municht is from Argentina. The two students had a meet and greet in PrimeOne’s UCSN hall.
It started with an introduction from the guests and then they continued sharing their stories and experiences, as well as information about the benefits of the Student Exchange Program, such as, self-confidence, self-independence and broadening horizons about other countries’ cultures. Annisa Alifia also shared her one-year stories when attending a school in Italy. This precious moment ended with asking and answering questions and taking pictures.

Dalam menghadapi tantangan persaingan global maka sudah seharusnya setiap penyelenggara pendidikan mepersiapkan peserta didiknya baik dalam kemampuan akademis maupun non akademis. Salah satu faktor yang tak kalah penting dalam mencapai tujuan tersebut adalah wawasan dan kemandirian peserta didik. Seperti kata bijak “jauh berjalan banyak dilihat, lama hidup banyak yang dirasai.” Mungkin pepatah inilah yang menjadi tujuan dari program pertukaran pelajar di Indonesia.
Salah satu peserta didik PrimeOne School, Annisa Alifia sangat beruntung telah mengikuti program ini selama satu tahun guna mengecap pendidikan di negara Pizza, Italia. Pada tanggal 4 April 2017, peserta didik PrimeOne School menerima kedatangan 2 pelajar asing yang sedang melakukan program pertukaran pelajar di Indonesia, Hanne Hanseel dari Belgia dan Eugenio Municht dari Argentina. Bertempat di hall UCSN, peserta didik SMA PrimeOne menyambut mereka dengan antusias.
Acara dimulai dengan perkenalan dan kemudian mereka berdua berbagi cerita dan memberikan informasi mengenai program pertukaran pelajar terutama manfaat yang didapat seperti memupuk kepercayaan diri, kemandirian dan pengetahuan mengenai negara lain terutama adat dan budanya. Annisa Alifia juga tak ketinggalan berbagi pengalamannya saat mengikuti program pertukaran pelajar di Italia selama 1 tahun. Anisa menunjukan beberapa dokumentasi ketika dia mengenyam pendidikan di sana. Acara singkat ini ditutup dengan sesi tanya jawab dan foto bersama.